Πιστοποίηση TIER III - Certification of Design Documents

Δημοσίευση: Ιούλιος 19, 2016


Μια σημαντική πιστοποίηση για το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών της απέσπασε η ΜΤΝ, αυτή τη φορά από το Αμερικανικό Uptime Institute,  το σημαντικότερο φορέα πιστοποίησης Κέντρων Δεδομένων στον κόσμο. Πρόκειται για το «Tier III - Certification of Design Documents» το οποίο απονεμήθηκε στο υπερσύγχρονο   Datacenter που η εταιρεία διαθέτει στα Λατσιά.

Με την πιστοποίηση αυτή αναγνωρίζονται οι δυνατότητες του Κέντρου Δεδομένων της ΜΤΝ να λειτουργεί απρόσκοπτα και διαρκώς, προστατεύοντας τις ζωτικές υποδομές του δικτύου της και εξυπηρετώντας επιχειρηματικούς πελάτες υψηλών απαιτήσεων, ακόμη και υπό ακραίες συνθήκες.

Παράλληλα, πιστοποιείται η ικανότητα της εταιρείας να παρέχει στους πελάτες της αποτελεσματικές υπηρεσίες πληροφορικής όπως colocation, cloud solutions, dedicated servers κλπ., τηρώντας αυστηρά πρότυπα λειτουργίας και αξιόπιστες υπηρεσίες συνδεσιμότητας. Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρήσεις έχουν στην διάθεση τους έναν εξειδικευμένο και ασφαλή χώρο στον οποίο μπορούν να εγκαταστήσουν την ΙΤ υποδομή τους, να απολαμβάνουν ταχύτητα και προστασία, μειώνοντας παράλληλα δραστικά το κόστος λειτουργίας τους.

Η ΜΤΝ είναι ο μοναδικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Κύπρο που αναγνωρίζεται με το «Tier III - Certification of Design Documents».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΤΝ, κ. Philip van Dalsen, δήλωσε σχετικά: «Η διαρκής μας προσπάθεια να βελτιώνουμε το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους πελάτες μας αναγνωρίζεται από τους πλέον έγκυρους οργανισμούς του κλάδου μας. Η πιστοποίηση αυτή αποδεικνύει ότι το Κέντρο Δεδομένων της ΜΤΝ αποτελεί αδιαμφισβήτητα την σωστή επιλογή για δυναμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο που αναζητούν λύσεις υψηλών προδιαγραφών».

Το Uptime Institute έχει απονείμει 747 αντίστοιχες Tier πιστοποιήσεις σε 74 χώρες. Οι πιστοποιήσεις αυτούς του είδους παρέχονται μέσα από ενδελεχή έρευνα των δυνατοτήτων των κέντρων πληροφορικής που διαρκεί περισσότερο από έναν χρόνο, εξετάζοντας διεξοδικά τις λειτουργίες του και το επίπεδο των υπηρεσιών του.