Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το διαγωνισμό ΜΤΝ Innovation Challenge 2 με έπαθλα 35.000 ευρώ σε μετρητά και προοπτική συνεργασίας με την ΜΤΝ!

Δημοσίευση: Ιούνιος 11, 2015

Η ΜΤΝ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διεξάγει τον διαγωνισμό MTN Innovation Challenge και στο πλαίσιο του Making Ideas Happen”, προσφέρει στις νεοφυείς επιχειρήσεις της Κύπρου την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, καθοδήγηση και οικονομική υποστήριξη, για να υλοποιήσουν την ιδέα τους και να διακριθούν.

Οι διαγωνιζόμενες startups καλούνται να καταθέσουν καινοτόμες και ολοκληρωμένες επιχειρηματικές προτάσεις που βασίζονται σε λύσεις λογισμικού και αφορούν έναν από τους τρεις ακόλουθους τομείς: τουρισμός, εκπαίδευση και επιχειρηματική παραγωγικότητα, για να διεκδικήσουν 35.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και την προοπτική συνεργασίας με την ΜΤΝ.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να εγγραφούν μέχρι τις 30 Ιουνίου και όσες κριθούν κατάλληλες μετά την αξιολόγησή τους, θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, για να καταθέσουν μια λεπτομερέστερη και βελτιωμένη εκδοχή της ιδέας τους, μέχρι τις 31 Ιουλίου. Στις 5 Αυγούστου θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις ενώπιον της κριτικής επιτροπής του MTN Innovation Challenge 2, η οποία θα καθορίσει τις τρεις επικρατέστερες ομάδες του διαγωνισμού που θα προχωρήσουν στη δεύτερη φάση. Οι τρεις φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 10 Αυγούστου και θα πάρουν 5.000 ευρώ μετρητά η καθεμία, προκειμένου να εργαστούν για την υλοποίηση και τελειοποίηση της ιδέας τους. Οι τελευταίες και κρίσιμες παρουσιάσεις στην κριτική επιτροπή θα πραγματοποιηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και θα αναδείξουν το μεγάλο νικητή του MTN Innovation Challenge 2, ο οποίος θα κερδίσει 20.000 ευρώ μετρητά και θα έχει την ευκαιρία να προωθήσει την ιδέα του μέσα από το δίκτυο της ΜΤΝ.

Η κριτική επιτροπή του MTN Innovation Challenge 2 αποτελείται από έγκριτους ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή στο www.mtn-ic.com.cy/

Στο ΜΤΝ Innovation Challenge 1 διαγωνίστηκαν 48 ομάδες και το μεγάλο βραβείο πήρε η ομάδα της Ερατούς Αριστοτέλους με την υπηρεσία talktokkie. Μέσω του διαγωνισμού η ΜΤΝ αποδεικνύει και διευρύνει την έμπρακτη υποστήριξή της στην εγχώρια startup κοινότητα, στην οποία επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια μέσα από διάφορες πλατφόρμες και προγράμματα που προάγουν τη νεανική επιχειρηματικότητα, όπως είναι τα Open Coffee, StartUp Live και IDEA.