Η ΜΤΝ τιμά τη μνήμη του Nelson Mandela

Δημοσίευση: Δεκέμβριος 10, 2013

Ο Όμιλος ΜΤΝ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια του Nelson Mandela και απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους πολίτες της Νότιας Αφρικής.

Σε επίσημη δήλωσή του, με αφορμή το θάνατο του νοτιοαφρικανού ηγέτη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΜΤΝ, Sifiso Dabengwa σημειώνει: «Ο Πρόεδρος Mandela αφήνει πίσω του μια πλούσια κληρονομιά συμφιλίωσης, παγκόσμιας ειρήνης και θριάμβου του ανθρώπινου πνεύματος ενάντια σε κάθε αντιξοότητα. Ενσάρκωσε το πνεύμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας στον τρόπο με τον οποίο έζησε όλη του τη ζωή.

Ο πεντηκονταετής του αγώνας, συμπεριλαμβανομένων και των 27 χρόνων στη φυλακή βοήθησε την έλευση της δημοκρατίας και ελευθερίας στη Νότια Αφρική. Ακόμη και μετά από 27 χρόνια έγκλειστος, μόνο ένα πράγμα μετρούσε για τον “Madiba”,όπως στοργικά τον αποκαλούσαν οι δικοί του άνθρωποι: Να δημιουργήσει ένα δημοκρατικό μέλλον ευημερίας για τους πολίτες της Νότιας Αφρικής. Αυτός ο συνδυασμός ανθρωπιάς και μοναδικής ηγεσίας αποκάλυψε το μεγαλείο του προσώπου του σε ολόκληρο τον κόσμο», συμπληρώνει ο κ. Dabengwa.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου MTN υπενθύμισε ότι η αυγή της δημοκρατίας στη Νότια Αφρική συνέπεσε με την ίδρυση της ΜΤΝ στη χώρα αυτή και ότι σήμερα η ΜΤΝ λειτουργεί σε 22 αγορές στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, έχει περισσότερους από 200 εκατομμύρια συνδρομητές και αναπτύσσεται περαιτέρω.

Ο κ. Dabengwa δήλωσε ότι ο ιδρυτής της δημοκρατίας στη Νότα Αφρική πέτυχε τόσα πολλά, άγγιξε τόσους πολλούς ανθρώπους και αποτέλεσε παράδειγμα ηγεσίας και θάρρους. «Ποτέ δεν έχασε τη συμπόνια του, την ταπεινότητα και την ανθρωπιά του. Είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας. Μας έμαθε να αγαπάμε τον εαυτό μας, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και να αγαπάμε τη χώρα μας. Έτσι, όπως τιμούμε τις ανιδιοτελείς προσπάθειές του για ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θυμόμαστε ότι οι αξίες αυτές αποτελούν διαρκή πρόκληση για όλους μας», προσθέτει ο Πρόεδρος της ΜΤΝ.