Η ΜΤΝ διοργάνωσε εκστρατεία ενημέρωσης προσκόπων για την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο και το cyberbullying

Δημοσίευση: Οκτώβριος 2, 2014

Η ΜΤΝ, σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου και τον μη κυβερνητικό οργανισμό CyberEthics, οργάνωσε μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων που απευθύνονταν σε προσκόπους και είχαν ως θέμα την ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο και το cyberbullying.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, περισσότερα από 800 παιδιά, ηλικίας 7-11 ετών, βρέθηκαν στον κατασκηνωτικό χώρο του Σώματος Προσκόπων Κύπρου στα Πλατάνια. Εκεί βρίσκονταν οι εθελοντές της ΜΤΝ και ομάδα εμπειρογνωμόνων που μέσα από παρουσιάσεις και εκπαιδευτικά παιχνίδια ενημέρωσαν τα παιδιά για όλους τους πιθανούς κινδύνους του διαδικτύου, όπως είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η παρενόχληση και τους πρόσφεραν χρήσιμες συμβουλές, για να προστατευθούν.

Ο CEO κ. Philip Van Dalsen δήλωσε σχετικά «Η σωστή ενημέρωση μπορεί να αποτρέψει κάθε πιθανό κίνδυνο, όπως είναι ο εκφοβισμός και η παρενόχληση μέσω διαδικτύου, που απειλούν ιδίως τις ευάλωτες ομάδες. Εμείς, ως εταιρεία τηλεπικοινωνιών, δε φροντίζουμε μόνο να προσφέρουμε υπηρεσίες που συμβαδίζουν με τη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά θεωρούμε καθήκον μας να εκπαιδεύουμε κατάλληλα τους πολίτες και κυρίως τα νεαρά παιδιά, ώστε να τις απολαμβάνουν με ασφάλεια».

Η ΜΤΝ στηρίζοντας την εκστρατεία ενημέρωσης προσκόπων για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, ανταποκρίνεται σε ένα επίκαιρο κοινωνικό ζήτημα και ταυτόχρονα, δίνει στους πολίτες όλα τα απαιτούμενα εφόδια για τη νέα ψηφιακή εποχή.