ΜΤΝ: Ολοκληρωμένες υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής για την ΜΤΝ Business με την εξαγορά της IBS

Δημοσίευση: Απρίλιος 29, 2015

H ΜΤΝ Business, ο επιχειρηματικός βραχίονας της ΜΤΝ, αποτελεί από σήμερα την πρώτη πρόταση της αγοράς για παροχή αποκλειστικών επιχειρηματικών λύσεων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, καθώς με την απόκτηση της κυπριακής εταιρείας πληροφορικής IBS, επεκτείνεται στις υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα στη Λευκωσία, η MTN ανακοίνωσε την εξαγορά της κορυφαίας κυπριακής εταιρίας πληροφορικής IBS, κίνηση που επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητες του επιχειρηματικού της βραχίονα, ΜΤΝ Business, στον τομέα των ICT υπηρεσιών.

Παράλληλα, η απόκτηση της IBS σηματοδοτεί την αφετηρία μιας συνολικής μετεξέλιξης των τηλεπικοινωνιών που αλλάζει ριζικά το εγχώριο τοπίο. Η ΜΤΝ μετατρέπεται έτσι στον μοναδικό πάροχο που προσφέρει στην επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου, μέσω της ΜΤΝ Business, ολοκληρωμένες υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής στη λογική του one stop solutions.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο CEO της ΜΤΝ, κ. Philip Van Dalsen, μίλησε για το στρατηγικό σχέδιο της εταιρείας τα επόμενα χρόνια και την ώθηση που δίνει σε αυτό η σημερινή εξαγορά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ΜΤΝ, τηρώντας την παράδοση της πρωτοπορίας που έχει κτίσει όλα αυτά τα χρόνια, ανοίγει αυτό το δρόμο της μετεξέλιξης σε έναν ολοκληρωμένο πάροχο τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Η ΜΤΝ αλλάζει και με τον τρόπο αυτόν αλλάζει την Κύπρο: Τη θέτει στην πρωτοπορία των εξελίξεων παρέχοντας στις κυπριακές επιχειρήσεις υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής που εξοικονομούν κόστη και πολλαπλασιάζουν τις δυνατότητες ανάπτυξής τους».

Με την ενσωμάτωση της τεχνογνωσίας και του ανθρώπινου δυναμικού της IBS, η MTN Business εμπλουτίζει το φάσμα των προτάσεών της με  προϊόντα και υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποδομής (hardware servers) για μεγάλους οργανισμούς συνοδευόμενες από integration services, ευρεία γκάμα cloud services (IaaS, SaaS, PaaS), συμβουλευτικές υπηρεσίες (consulting), υπηρεσίες έλεγχου (AUDIT) και υπηρεσίες ασφάλειας (Information Security).

Ο Διευθυντής της MTN Business, κ. Ανδρέας Νεοκλέους, δήλωσε σχετικά: «Στο σύγχρονο ευμετάβλητο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι τεχνολογικές δυνατότητες των επιχειρήσεων καθορίζουν και το μέλλον τους. Γι’ αυτό όλες αναζητούν τη σωστή κίνηση που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να διακριθούν. Για την MTN Business, η αντίστοιχη σωστή κίνηση είναι να προσφέρει στους επιχειρηματικούς πελάτες της μια πλήρη γκάμα προϊόντων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, έτσι ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο σύνολο των τεχνολογικών αναγκών κάθε επιχείρησης. Η MTN Business αναδεικνύεται σε μια εταιρία-σύμβουλο τεχνολογίας, καθώς υποστηρίζει τις στρατηγικές ανάγκες και την ευρύτερη ανάπτυξη των πελατών της».

Η Intelligent Business Solutions Ltd δημιουργήθηκε το 2004 από μια ομάδα νέων κύπριων επιστημόνων πληροφορικής για να προσφέρει υψηλού επιπέδου τεχνολογικές υπηρεσίες σε κάθε μεγέθους επιχείρηση στην Κύπρο. Είναι η πρώτη εταιρεία στη χώρα που παρείχε υπηρεσίες cloud computing ήδη από το 2007. Με πελάτες σε όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, η Intelligent Business Solutions Ltd προσφέρει πλήρες φάσμα υπηρεσιών πληροφορικής. Αξιοποιώντας την καινοτομία και τεχνογνωσία της IBS, οι εταιρείες μπορούν να εφαρμόσουν τις κατάλληλες τεχνολογικές λύσεις που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους ώστε να εργαστούν πιο αποτελεσματικά και να αυξήσουν την αποδοτικότητα και παραγωγικότητά τους.

Μετά το λανσάρισμα του δικτύου ΜΤΝ4G, η απόκτηση της IBS και η παροχή ολοκληρωμένων ΙCT υπηρεσιών μέσω της MTN Business αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι η ΜΤΝ οδηγεί τις εξελίξεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο.