Ο Όμιλος MTN ενάντια στην επιδημία Έμπολα

Δημοσίευση: Δεκέμβριος 24, 2014

Ο Όμιλος ΜΤΝ δεσμεύει 10 εκατομμύρια δολάρια και ανοίγει γραμμή SMS για εισφορές. Η ΜΤΝ Κύπρου συμμετέχει ενεργά σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία.

Ο Όμιλος MTN καλεί τους 219 εκατομμύρια πελάτες του σε μια κοινή εκστρατεία συγκέντρωσης εισφορών για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα. Η εκστρατεία ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει τρεις μήνες, ενώ πραγματοποιείται  στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της Αφρικανικής Ένωσης «Ενωμένοι Ενάντια στον Έμπολα».

Ο Όμιλος ΜΤΝ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού Έμπολα στις χώρες, όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία. Ο Όμιλος για τον σκοπό αυτό έχει ήδη διαθέσει 10 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, προσκάλεσε τους πελάτες του από όλο τον κόσμο να πάρουν μέρος στην εκστρατεία, συνεισφέροντας τουλάχιστον ένα δολάριο ο καθένας, μέσω SMS.

Οι συνδρομητές της ΜΤΝ Κύπρου μπορούν να συμμετέχουν στον αγώνα για την καταπολέμηση του Έμπολα, προσφέροντας τουλάχιστον ένα ευρώ ο καθένας, στέλνοντας SMS με την ένδειξη StopEbola στο 6655. Όλες οι εισφορές  θα διατεθούν για την υποστήριξη της διεθνούς πρωτοβουλίας της Αφρικανικής Ένωσης, «Ενωμένοι Ενάντια στον Έμπολα».

Πέρα από τη συγκέντρωση εισφορών και την οικονομική συνεισφορά των 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τον ίδιο τον Όμιλο, η ΜΤΝ συμμετέχει ενεργά στον αγώνα ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας του Έμπολα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: ο Όμιλος προσφέρει άμεση βοήθεια στις ιατρικές μονάδες που εργάζονται, για να σώσουν τις ζωές εκείνων που έχουν προσβληθεί. Σε επίπεδο πρόληψης, με εκστρατείες ενημέρωσης και πρωτοβουλίες για την πρόληψη μελλοντικών επιδημιών, είτε εκπαιδεύοντας ανθρώπους, ώστε να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του ιού.

«Ο Όμιλός μας στηρίζει την εκστρατεία και δίνει ώθηση στις συντονισμένες προσπάθειες που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα και στην προστασία ανθρώπινων ζωών. Στον Όμιλο ΜΤΝ, πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος να αντιστραφεί η καταστροφική πορεία της επιδημίας είναι να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση του ιού από κοινού και να απαλύνουμε τον πόνο που υφίστανται σήμερα οι οικογένειες και οι κοινότητες», δηλώνει ο Sifiso Dabengwa, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΜΤΝ.

Ο κ. Γιάννης Γιαννάκης, Εθελοντής και Επίτροπος ΜΚΟ δήλωσε: «Υποστηρίζουμε ενέργειες που συνεισφέρουν στη στήριξη και στην προστασία των πολιτών, ιδίως σε θέματα που αφορούν την υγεία. Ο ιός Έμπολα αποτελεί παγκόσμια απειλή για την υγεία. Για αυτό τον λόγο, συγχαίρω την ΜΤΝ για την πρωτοβουλία της να στηρίξει τη διεθνή προσπάθεια για την καταπολέμηση αυτής της σοβαρής επιδημίας. Είναι καθήκον όλων μας να δημιουργήσουμε συνέργειες και να βοηθήσουμε για μια καλύτερη κοινωνία, υποστηρίζοντας δράσεις που στοχεύουν στην καταπολέμηση επιδημιών που απειλούν την ανθρωπότητα».

Στις πληγείσες χώρες, όπως η Γουινέα και η Λιβερία, ο Όμιλος ΜΤΝ συνεργάζεται στενά με τις αρχές, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και έχει λάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες, για να βοηθήσει τις κοινότητες. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν εκστρατείες ενημέρωσης σχετικά με τη νόσο και τη μετάδοσή της, καθώς και μέτρα πρόληψης που μπορεί να λάβει ο καθένας.