Η ΜΤΝ στηρίζει την κυπριακή startup FUNIFI που «γοητεύει» την Ευρώπη

Δημοσίευση: Σεπτέμβριος 6, 2013

 

Η κυπριακή startup FUNIFI που δημιουργήθηκε στο STARTup LiVE Cyprus, θεσμό που υποστήριξε η ΜΤΝ, επιλέχθηκε να παρουσιάσει την ιδέα της από το Startupbootcamp, τον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό accelerator. Είναι η πρώτη κυπριακή startup που αναδεικνύεται στην Ευρώπη, μέσα σε μόλις 60 μέρες. Η ΜΤΝ συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στο success story της κυπριακής startup επιχειρηματικότητας.

Η FUNIFI, με δημιουργούς τους Andrew Μιχαήλ,  Γιώργο Bου & Ντένις Κωνσταντίνου, εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν την επιχειρηματική ιδέα στο STARTup LiVE Cyprus με υποστηρικτή την ΜΤΝ, παίρνοντας το τρίτο βραβείο στον πρώτο διεθνή διαγωνισμό για startups που έγινε στην Κύπρο.
Το βραβείο που χρηματοδοτήθηκε από την ΜΤΝ έστειλε την ομάδα στο Tech Open Air Berlin όπου και κέρδισε τις εντυπώσεις και επιλέχθηκε να συμμετέχει στο τρίμηνο πρόγραμμα του Startupbootcamp, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού accelerator, στην Κοπεγχάγη.


Παράλληλα, η FUNIFI έχει προσκληθεί για να παρουσιάσει την ιδέα της στο κορυφαίο ευρωπαϊκό τεχνολογικό συνέδριο Web Summit ενώ το παγκοσμίου κύρους τεχνολογικό site  TechCrunch παρουσίασε την ιδέα τους.  
Η ιδέα της startup FUNIFI είναι να παρέχει κίνητρα στα παιδιά να κάνουν τις δουλειές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι, διδάσκοντας τους έτσι την υπευθυνότητα και παρέχοντας τους ανεξαρτησία μέσω μιας μοναδικής πλατφόρμας κινήτρων. Οι γονείς μπορούν να αναθέτουν τα καθήκοντα στα παιδιά και καθώς αυτά ολοκληρώνονται, τα παιδιά μαζεύουν πόντους οι οποίοι μπορούν να εξαργυρωθούν με ανταμοιβές που πληρώνουν οι γονείς όπως πχ σινεμά την Παρασκευή το βράδυ με φίλους ή ψώνια από το το κατάστημα της Funifi για δημοφιλή παιχνίδια και εφαρμογές ή ακόμα και υλικά αγαθά από στρατηγικούς συνεργάτες.


«Στην ΜΤΝ είμαστε περήφανοι για την ομάδα του FUNIFI και την επιτυχία τους. Η διάκρισή τους μας δικαιώνει γιατί πρώτοι πιστέψαμε και επενδύσαμε στην κυπριακή τεχνολογική κοινότητα και στις δυνατότητες των νέων  μας.
Μέσω του Open Coffee Cyprus και του STARTup LiVE Cyprus εκπαιδεύουμε τη νεανική τεχνολογική κοινότητα, τη δικτυώνουμε στην Ευρώπη και τοποθετούμε την Κύπρο στον ευρωπαϊκό χάρτη της startup επιχειρηματικότητας.
Ως πρωτοπόροι στον τομέα της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τις κυπριακές startup. Ευχόμαστε στην ομάδα του FUNIFI καλή συνέχεια. Εμείς θα εξακολουθούμε να είμαστε δίπλα τους, με μεγάλη προοπτική συνεργασίας στο μέλλον.»
δήλωσε ο Chief Marketing Officer της ΜΤΝ, κ. Θάνος Χρόνοπουλος.

Η ΜΤΝ προσφέρει πάντα περισσότερα: συνεχίζει να επενδύει στην ανάπτυξη της τεχνολογικής κοινότητας της Κύπρου και να αναδεικνύει την επόμενη γενιά των κυπρίων επιχειρηματιών.