81 ομάδες διαγωνίζονται στο MTN Innovation Challenge 2 για συνολικά χρηματικά έπαθλα 35.000 ευρώ

Δημοσίευση: Ιούλιος 6, 2015

Ο διαγωνισμός MTN Innovation Challenge 2 πέτυχε το μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών που έχει σημειωθεί ποτέ σε startup διαγωνισμό στην Κύπρο.

Συνολικά 81 ομάδες κατέθεσαν την επιχειρηματική τους ιδέα στο ΜΤΝ Innovation Challenge 2, το διαγωνισμό καινοτομίας της ΜΤΝ για startups και developers. Ο αριθμός συμμετοχών αποτελεί ίσως παγκύπριο ρεκόρ για διαγωνισμούς που αφορούν την startup επιχειρηματικότητα. Οι διαγωνιζόμενες startups διεκδικούν συνολικά χρηματικά έπαθλα 35.000 ευρώ και πιο συγκεκριμένα, κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει έως και 25.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και την προοπτική συνεργασίας με την ΜΤΝ.

Αντίστοιχα, στο ΜΤΝ Innovation Challenge 1 που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη χρονιά, διαγωνίστηκαν 48 ομάδες και το μεγάλο βραβείο κέρδισε η ομάδα της Ερατώς Αριστοτέλους με την υπηρεσία Talktokkie.

Ο κ. Θάνος Χρονόπουλος, Chief Commercial Officer της ΜΤΝ, δήλωσε σχετικά: «Δημιουργήσαμε έναν θεσμό που οδηγεί στην ανάπτυξη και συμβάλλει στην προώθηση των νέων τεχνολογιών. Καταφέραμε μέσω του διαγωνισμού να προσφέρουμε στους νέους εμπειρία, καθοδήγηση, καθώς και την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην αγορά, με τη βοήθεια της ΜΤΝ. Αποδείξαμε ότι ο διαγωνισμός αποτελεί σημαντική ευκαιρία και παρέχει τα απαιτούμενα κίνητρα και πόρους, προάγοντας την εκπαίδευση, την έρευνα και την εξέλιξη του τεχνολογικού οικοσυστήματος της Κύπρου. Η επιτυχία του MTN Innovation Challenge 2 επιβεβαιώνεται από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών που κατέγραψε, ο οποίος αντανακλά την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις της Κύπρου στην ΜΤΝ».

Ο διαγωνισμός MTN Innovation Challenge διεξάγεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και προσφέρει στις νεοφυείς επιχειρήσεις της Κύπρου την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, καθοδήγηση και οικονομική υποστήριξη, για να υλοποιήσουν την ιδέα τους και να διακριθούν. Οι ιδέες που κατατέθηκαν βασίζονται σε λύσεις λογισμικού και αφορούν έναν από τους τρεις ακόλουθους τομείς: τουρισμός, εκπαίδευση και επιχειρηματική παραγωγικότητα.

Οι ιδέες που θα κριθούν κατάλληλες μετά την αξιολόγησή τους, θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, για να καταθέσουν μια λεπτομερέστερη και βελτιωμένη εκδοχή της ιδέας τους, μέχρι τις 31 Ιουλίου. Στις 5 Αυγούστου θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις ενώπιον της κριτικής επιτροπής του MTN Innovation Challenge 2, η οποία θα καθορίσει τις τρεις επικρατέστερες ομάδες του διαγωνισμού που προχωρούν στη δεύτερη φάση. Οι τρεις φιναλίστ θα ανακοινωθούν στις 10 Αυγούστου και θα πάρουν 5.000 ευρώ μετρητά η καθεμία, προκειμένου να εργαστούν για την υλοποίηση και τελειοποίηση της ιδέας τους. Οι τελευταίες και κρίσιμες παρουσιάσεις στην κριτική επιτροπή θα πραγματοποιηθούν στις 30 Σεπτεμβρίου και θα αναδείξουν το μεγάλο νικητή του MTN Innovation Challenge 2, ο οποίος θα κερδίσει 20.000 ευρώ μετρητά και θα έχει την ευκαιρία να προωθήσει την ιδέα του μέσα από το δίκτυο της ΜΤΝ.

Μέσω του διαγωνισμού η ΜΤΝ αποδεικνύει και διευρύνει την έμπρακτη υποστήριξή της στην εγχώρια startup κοινότητα, στην οποία επενδύει συστηματικά τα τελευταία χρόνια μέσα από διάφορες πλατφόρμες, όπως είναι τα Open Coffee Cyprus, Startup Live Cyprus, Startup Weekend Cyprus και IDEA.

Η ΜΤΝ σου δίνει πάντα περισσότερα: με το διαγωνισμό MTN Innovation Challenge ανοίγει το δρόμο της νέας ψηφιακής εποχής και στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα της Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mtn-ic.com.cy