Ξεκίνησε το τριήμερο STARTup LiVE Cyprus, powered by MTN!

Δημοσίευση: Ιανουάριος 3, 2013

 

Με περισσότερους από 100 διαγωνιζόμενους (φοιτητές, νέους επιστήμονες, νέους επιχειρηματίες) και με τη συμμετοχή 30 εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα το STARTup LiVE Cyprus. Η ΜΤΝ είναι ο κύριος χορηγός του θεσμού και σταθερός υποστηρικτής πρωτοβουλιών για τις κυπριακές  startups.

Στη σημερινή πρώτη ημέρα της εκδήλωσης γίνονται οι εγγραφές των διαγωνιζομένων. Μετά από μια σύντομη περιγραφή των κανόνων από τους διοργανωτές, παρουσιάζονται οι mentors που αναλαμβάνουν την καθοδήγηση των ομάδων και οι κριτές που θα επιλέξουν τους νικητές. Γίνεται η ανακοίνωση των βραβείων, συνολικής αξίας περίπου 35.000 ευρώ. Χαρακτηριστικά, οι τρεις πρώτοι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς για startups όπως το Pioneers Festival που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Παλάτι της Βιέννης και συγκεντρώνει πλήθος παραγόντων και επενδυτών, καθώς και το Tech Open Air Berlin, το διεθνές φεστιβάλ επιχειρηματικότητας που γίνεται στο Βερολίνο.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, ο Seth Elliot, κριτής, στέλεχος της startup κοινότητας στη Νέα Υόρκη και με 15ετή εμπειρία ως ιδρυτής ή στέλεχος startups και digital εταιρειών θα παρουσιάσει το μοντέλο εργασίας των συμμετεχόντων. Τέλος, με τη δημιουργία των ομάδων, θα γίνουν σεμινάρια pitching και team building.

Το Σάββατο είναι αφιερωμένο στο σχεδιασμό και τη μετατροπή της ιδέας σε επιχειρηματική πρόταση, ενώ η τριήμερη εκδήλωση θα κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής με το διαγωνισμό και τις βραβεύσεις.

Η στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κοινωνικό πρόγραμμα που αναπτύσσει η ΜΤΝ για την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας (παράλληλα με πρωτοβουλίες όπως το Open Coffee Cyprus) και την εξοικείωση  των πολιτών με την ψηφιακή τεχνολογία. Η ΜΤΝ στηρίζει την τεχνολογία και την καινοτομία ως νέους άξονες ανάπτυξης της οικονομίας και δίνει την ευκαιρία στους νέους να αποκτήσουν την εμπειρία, τα δίκτυα και τις επαφές ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Το STARTup LiVE Cyprus γίνεται στο campus του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο ευγενικά διέθεσε τους χώρους του στο θεσμό. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει διοργανωθεί ποτέ στην Κύπρο με θέμα τις startups και αποτελεί μέρος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Startup Europe. Στόχο έχει την εκπαίδευση της νεανικής επιχειρηματικής κοινότητας για τη μελλοντική παραγωγή βιώσιμων επιχειρήσεων. Στις τρεις μέρες οι παίκτες μαθαίνουν να συνεργάζονται, να σχεδιάζουν επιχειρηματικά πλάνα και να προβάλλουν τις ιδέες τους αποτελεσματικά σε επενδυτές. Το STARTup LiVE Cyprus έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές πόλεις και παρέχει την απαιτούμενη δικτύωση, πόρους και κίνητρα σε άτομα και ομάδες, προκειμένου να μπορέσουν να υλοποιήσουν το όνειρό τους.