«21 Μέρες Φροντίδας και Προσφοράς»

Δημοσίευση: Ιούνιος 26, 2013

 

Από την 1η έως τις 21 Ιουνίου η ΜΤΝ Κύπρου υλοποίησε την καθιερωμένη ετήσια πρωτοβουλία του Ομίλου, 21 Μέρες Φροντίδας και Προσφοράς. Οι εργαζόμενοι της ΜΤΝ για 21 συνεχείς ημέρες προσέφεραν εθελοντική εργασία σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όλης της Κύπρου, ενισχύοντας τις κοινωνικές ομάδες που αποδεδειγμένα χρήζουν βοήθειας. Η ΜΤΝ συνεργάστηκε τόσο με την οργάνωση ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, όσο και με το Καραβάνι Αλληλεγγύης, το Nicosia Mercy Center, τους Δήμους Λακατάμιας και Λάρνακας, καθώς και το Υπουργείο Υγείας, στηρίζοντας στην πράξη τις ποικίλες προσπάθειές τους.

Συγκεκριμένα, εθελοντές της ΜΤΝ εργάστηκαν για τη συλλογή και ταξινόμηση τροφίμων κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικών συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν στις Φοινικούδες στη Λάρνακα και στο αμφιθέατρο Λακατάμιας, με σκοπό την ενίσχυση των αντίστοιχων τοπικών Κοινωνικών Παντοπωλείων. Παρόμοια καθήκοντα ανέλαβαν οι εθελοντές εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση της αντικαπνιστικής εκστρατείας που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας στη Φανερωμένη, στη Λευκωσία, αλλά και στα φιλανθρωπικά προγράμματα της Αρχιεπισκοπής σε Πάφο και Λάρνακα. Μάλιστα πολλοί εξ’ αυτών συμμετείχαν και στις δράσεις του Nicosia Mercy Center αγοράζοντας και μαγειρεύοντας οι ίδιοι φαγητό για τους απόρους.

Στο πλαίσιο των «21 Ημερών Φροντίδας και Προσφοράς», η ΜΤΝ διοργάνωσε Παζαράκι στο κατάστημα της Λεωφόρου Μακαρίου. Αποτέλεσμα ήταν σημαντικό μέρος των εσόδων και πιο συγκεκριμένα,  το ποσό των 5000 ευρώ, να διατεθεί για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Λευκωσίας.  Η θετική ανταπόκριση των εργαζομένων της ΜΤΝ,  έδωσε το έρεισμα για τη διοργάνωση μίας ακόμα ειδικής φιλανθρωπικής εκδήλωσης στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας στη Λεωφόρο Κέννεντυ. Σκοπός της εκδήλωσης, ο οποίος και επετεύχθη, ήταν η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού τροφίμων και ρούχων από τους εργαζομένους για την ενίσχυση εκείνων των συνανθρώπων τους που το έχουν ανάγκη.

Οι παραπάνω ενέργειες του προγράμματος 21 Μέρες Φροντίδας και Προσφοράς όχι μόνο παρείχαν άμεση βοήθεια και ανακούφιση στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, αλλά προπαντός ανέδειξαν τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εθελοντικής εργασίας. Η ενθάρρυνση του έμψυχου δυναμικού της ΜΤΝ να ανταποδίδει στην κοινωνία αποτελεί κεντρικό πυρήνα της φιλοσοφίας της και συμπληρώνεται από τη διάθεση οικονομικών πλάνων, τα οποία καθιστούν την επικοινωνία και την τεχνολογία προσιτά αγαθά σε όλους.